Over ons

The Story of Meat, dat is onze leus. Want er valt zo veel over vlees te vertellen! Over de oorsprong bijvoorbeeld. Onze naam is geïnspireerd op het Meatpacking District, een wijk die ligt in de Lower West Side van Manhattan (tussen Ninth Avenue en de Hudson). Een deel van deze wijk vormt het beschermde stadsgezicht ‘Gansevoort Market Historic District’, genoemd naar het Hollandse fort Gansevoort dat zich op deze plek bevond.

Graag vertellen we ook over ons ambacht. Waar we nog steeds iedere dag werken volgens aloude methoden in het verwerken van mooi vlees van het rund, het varken, het lam, het kalf en het gevogelte. Rundvlees wat we laten rijpen totdat de juiste malsheid is verkregen, zodat je het ‘naar binnen zuigt’. Of juist het afsnijden van een mooie, rijpe Côte de Boeuf. Ook zacht, maar wel een beetje kauwen en heel veel smaak. Over dat we trots zijn op ons vak. Het mooiste vak dat er bestaat. Dat is het gevoel dat wij delen met elkaar. Trots op het mooie vlees waar we mee mogen werken. Op de lekkere producten die we ermee kunnen maken. En trots op de klanten die we er mee mogen bedienen.

Over prachtige gerechten die we met vlees kunnen maken. Natuurlijk traditionele evergreens, zoals een Chateaubriand of een Beef Wellington. Maar vooral ook te kunnen experimenteren en innoveren met nieuwe bereidingstechnieken en inhaken op trends in de markt.

Over vlees valt dus veel te vertellen! Over oorsprong, ambacht, trots en mooie producten. Over kwaliteit, herkomst en passie. Over vakkennis, ervaring, en echtheid.