Over ons

Het Novo College is een school voor Eerste Opvang aan Anderstaligen (EOA). Wij zien het als onze missie om leerlingen die de Nederlandse taal en cultuur nog niet machtig zijn voor te bereiden op de Nederlandse maatschappij en het Nederlandse onderwijssysteem. Hierbij maken wij geen onderscheid voor wat betreft afkomst, gender of religie.

Het Novo College biedt onderwijs aan jongeren die de Nederlandse taal niet of nauwelijks beheersen. In onze visie gaat onderwijs aan die groep verder dan uitsluitend taalonderwijs, denk hierbij aan het welbevinden van de jongeren en speciaal voor deze doelgroep geschoold personeel. Het is van cruciaal belang dat er vanuit een veilige thuishaven in een positief pedagogisch klimaat gewerkt wordt.

Het onderwijskundig doel van het Novo College is om leerlingen voor te bereiden op het reguliere voortgezet onderwijs, het beroepsonderwijs, inburgering of de arbeidsmarkt. Naast het leren van het Nederlands wordt er ook aandacht geschonken aan wiskunde, Engels, burgerschap, praktische en sportieve vaardigheden.